Srbija
0

Niš: Djevojčica umrla čekajući autobus

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Dvanaestogodišnja djevojčica rođena sa srčanom manom iz svrljiškog sela Drajinac kod Niša, preminula je čekajući školski autobus.

Učenica šestog razreda sa inicijalima K. T. čekala je autobus na seoskom autobuskom stajalištu i kada je stigao, a vozač otvorio vrata ona je samo ustala i odjednom pala, rekli su očevici.

Djevojčica, koja je ranije bila operisana zbog srčane mane, u nesvjesnom stanju prevezena je u svrljiški Dom zdravlja gdje su ljekari više puta bezuspješno pokušali oživljavanje.

"Jučer je dolazila u Dom zdravlja za redovan prepis lijeka, nije imala nikakve tegobe i sve je bilo u redu, ništa neuobičajeno", rekao je direktor Doma zdravlja Budimović i dodao da je istražni sudija naložio obdukciju kako bi bio utvrđen tačan uzrok smrti. 

U osnovnoj školi koju je djevojčica pohađala prekinuta je nastava učenicima od petog do osmog razreda u prvoj smjeni jer je, kako kažu, bilo nemoguće nastaviti sa časovima. 

"Djeca iz Drajinca koja su sa njom putovala do škole vidjela su kako se sve odigralo i vest se brzo proširila među učenicima, koji su bili uznemireni i plakali su. Zaista nije bilo moguće u takvim uslovima nastaviti rad i doneli smo zajedničku odluku da prekinemo nastavu", rekao je direktor škole Zoran Nikodijević.