Stigla ispravka UNMIK-a
1

Nikolićev kabinet obmanuo javnost

Anadolija
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Pres-služba predsjednika Srbije ispravila je navode iz saopštenja koje je podijeljeno novinarima nakon sastanka predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i Šefa UNMIK-a Farid Zarifa.

U saopštenju je stajalo da je prvi čovjek misije UN-a na Kosovu "podržao" prijedlog Nikolića da se Ujedinjene nacije aktivno uključe u dalji tok pregovora o Kosovu.

Naknadno je saopšteno da je Zarif samo "saslušao" inicijativu Nikolića.

"Šef UMNIK-a Farid Zarif naglasio je da se zalaže za mir i bezbjednost, ističući da neće biti tolerisane bilo kakve jednostrane akcije. On je saslušao inicijativu predsjednika Nikolića da se Ujedinjene nacije aktivno uključe u dalji tok pregovora", navedeno je u ispravci saopštenja.

Nakon sastanka predsjednika Srbije Tomislava Nikolića i šefa UNMIK-a Farada Zarifa kabinet srbijanskog predsjednika je saopštio da je tokom razgovora "pozitivno ocijenjena uloga UNMIK-a na Kosovu i istaknuto je da nastavak dijaloga Beograda i Prištine treba podići na viši nivo i unaprijediti bezbjednost i sigurnost“.

Predsjednik Srbije je naglasio da nikada neće priznati nezavisnost Kosova i da će veoma brzo izaći sa planom za Kosovo oko kojeg očekuje konsenzus svih relevantnih političkih i drugih faktora.

Šef misije UN-a na Kosovu Farid Zarif koji se nalazi u zvaničnoj posjeti Beogradu, kako je potvrđeno iz vlade Srbije, danas će se sastati sa premijerom Srbije Ivicom Dačić.