Regija
0

Nikolić: Želim da uspijemo i ostvarimo želje građana

SRNA
Tomislav Nikolić
Tomislav Nikolić
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da želi drugačiju Srbiju, konačno ujedinjenu u borbi za bolji život, oslobođenu od straha od sutrašnjice, kuću koja ima dvoja vrata – na istoku i na zapadu, koja će da bude ravnopravni član EU i koja se nikada neće odreći svog suvereniteta i teritorijalnog integriteta svog Kosova i Metohije.

"Iskreno želim da uspijemo i ostvarimo želje građana. Ako se budete borili za ljude da pokrenete Srbiju i omogućite bolji život, ja ću da vam pomažem snagom koji mi daje Ustav i način na koji sam izabran“, rekao je Nikolić.

Nikolić je naglasio da želi Srbiju u kojoj će se djeca radovati svakom novom danu, ponosna što imaju priliku da se takmiče sa vršnjacima u svijetu.

On je istakao da je Srbija zemlja koju razara opšta kriza, a dokaz za to je svakodnevni život građana.

Kritikujući prethodnu vlast, Nikolić je rekao da neodgovorno i neznalački sprovedena privatizacija sa mnogim obrisima pljačke narodne imovine, čija je posljedica nezaposlenost i siromaštvo.

Prema njegovim riječima, korupcija, mito i kriminal svake vrste su proizveli opštu nesigurnost građana i nepovjerenje u institucije.

Zapostavljanje sela, napuštanje čitavih krajeva zemlje i pritisak na gradove, negativan priraštaj stanovništva ima za posljedice da nacija stari, a izgledi za budućnost su pesimistični - rekao je Nikolić.

"Popuštali smo pred nedemokratskim principima u razvoju zemlje, a posljedica toga je progon onih građana koji su označeni kao politički suparnici. Mediji su stavljeni pod kontrolu i u vlasništvu su političke elite. Rezultat je politički progon konkurencije", rekao je Nikolić.

On je naveo da je čak i reforma pravosuđa sprovedena u skladu sa partijskim interesima i nalozima, a posljedica toga je sunovrat pravde i pravičnosti u državi.

Nikolić je rekao da se zahvaljuje građanima koji su ga izabrali za predsjednika Srbije i čijom se voljom danas javno zakleo na principe koji su odavno sastavi dio njegovog života.