Regija
22

Nikolić: Srbija se mora okrenuti selu, ono nas diže i hrani

SRNA
Foto: EPA
Foto: EPA
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da Srbija više ne može da računa da će velikom industrijom podići životni standard, već mora da se okrene selu mnogo više nego do sada.

"Selo nas diže, selo treba, valjda, da nas hrani, a ne uvoz iz drugih zemalja i moramo da mu se odužimo", naglasio je Nikolić, koji je danas otvorio Kosidbu na Rajcu, nakon što je položio vijenac na Spomenik junacima Kolubarske bitke.

On je rekao da je ova manifestacija i njegovanje tradicije, ali i znak državi da još više uloži truda i novca u poljoprivredu i seljački rad, prenose beogradski mediji.

Prema njegovim riječima, djeca koja žive na selu ne smiju da osjete sramotu zbog toga, već treba da budu ponosna, ali država treba da im pruži uslove za to, što podrazumijeva i dovođenje stranih kompanija na selo.

"Ako ne stvorimo dodatne uslove za život na selu, bojim se da ćemo se na selu skupljati samo na manifestacijama", napomenuo je Nikolić.

Predsjednik opštine Ljig Lazarević zahvalio je Nikoliću što je otvorio Kosidbu na Rajcu, navodeći da je to jedna od najstarijih manifestacija u Srbiji i da se tako čuvaju tradicija i narodni običaji ovog kraja.