Regija
0

Nikolić: Situacija u regionu vrlo složena

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Predsjednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je danas da je situacija u regionu vrlo složena, konstatujući da su napadi sve učestaliji kako je Srbija bliža Evropskoj uniji.

"Srbija će učiniti sve da pomogne Republici Srpskoj. Moja podrška Vladi je bezuslovna, vrijeme je teško i moramo da budemo jedinstveni i složni. Neki se trude da stvore nepovoljnije okolnosti kako bi zaustavili naš napredak, stoga vas molim da uspostavite i održite snažne veze i budete kao porodica", naglasio je Nikolić na zajedničkoj sjednici vlada Srbije i Republike Srpske, saopštio je Kabinet predsjednika Srbije.

Nikolić je u obraćanju članovima vlada poručio da "zajedničke sjednice dvije vlade treba da budu pravilo, a Srbija će se starati o očuvanju Dejtonskog sporazuma. Mi smo posvećeni negovanju specijalnih i paralelnih veza sa Republikom Srpskom", prenosi Tanjug.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da razina odnosa Srbije i Republike Srpske nikad nije bila na tako iskrenom i na tako visokom nivou i zahvalio se Srbiji na obećanoj pomoći.