Beograd
0

Nikolić prebačen u bolnicu

SRNA
Tomislav Nikolić (Foto: AP)
Tomislav Nikolić (Foto: AP)
Lider Srpske napredne stranke (SNS) Tomislav Nikolić, koji od jučer štrajkuje žeđu i glađu tražeći raspisivanje vanrednih izbora, prebačen je u bolnicu, saznaje RTS.

Prethodno je Nikolića u Domu Narodne skupštine u Beogradu posjetio predsjednik Srbije Boris Tadić, koji ga je zamolio da prekine štrajk, što je lider naprednjaka odbio.

Tadić je rekao novinarima nakon izlaska iz prostorija poslaničkog kluba SNS-a da će nastaviti da insistira na tome da Nikolić prekine štrajk, te poručio da će "odluku o raspisivanju izbora donijeti odmah po sticanju statusa kandidata".

Nikolić je jučer, prije mitinga dijela opozicije koji je predvodio SNS, stupio u štrajk žeđu i glađu. 

Lider naprednjaka povukao se u Skupštinu Srbije i rekao da će tamo ostati "dok bude imao snage" i da više ne očekuje bilo kakvu reakciju predsjednikaTadića.

On je poručio da je spreman da ide do kraja i da ne želi da štrajk svodi na banalno raspisivanje izbora, jer to čini zbog Srbije.

Lider naprednjaka je noć proveo u stranačkim prostorijama u Domu narodne skupštine. Uz Nikolića su tokom noći bila njegova supruga, a smjenjivale su se stranačke kolege i predstavnici koalicionih partnera.
Ljekari kažu da čovjek bez konzumiranja vode može da izdrži od 24 do 48 sati, a bez hrane najviše dva mjeseca, nakon čega mogu nastupiti ozbiljne komplikacije, ali i fatalan ishod.