Regija
1

Nikolić: Originalni izborni listići zamijenjeni lažnim

SRNA
Tomislav Nikolić, lider SNS-a
Tomislav Nikolić, lider SNS-a
Kandidat Srpske napredne stranke (SNS) za predsjednika Srbije Tomislav Nikolić tvrdi da je na opštim izborima u Srbiji izvršena izborna krađa na svih 9.000 biračkih mjesta i da su originalni izborni listići zamijenjeni lažnim.

Nikolić je na konferenciji za novinare ispred Doma Narodne skupštine Srbije pokazao oko 3.000 glasačkih listića, koji su, kako tvrdi, bačeni u kontejner posle izbora i naveo da su oni zamijenjeni novim listićima na kojima su zaokruženi predstavnici aktuelnih vlasti.

Nikolić nije želeo da precizira gde su ti listići nađeni, ali je rekao da je njihovo mesto trebalo da bude u RIK-u "a ne u njegovim rukama".

On je rekao i da je od tih 3.000 bačenih izbornih listića na 2.800 glas dat predstavnicima opozicionih stranaka, dok je za predstavnike vlasti bilo 70 glasova.

Nikolić je naveo da SNS ostavlja RIK-u, Upravnom sudu, tužilaštvu i policiji da provere navode koje je danas izneo i da očekuje odgovor od lidera Demokratske stranke Borisa Tadića.

"Lažni listići" su, prema njegovim informacijama štampani u Poljskoj, a preko mađarske granice stigli su u Srbiju i podijeljeni su članovima biračkih odbora iz vladajuće koalicije kako bi ih oni zamijenili.

Nikolić je naveo da je OEBS saopštio da izvodi iz biračkog spiska sa Kosmeta ne odgovaraju centralnom biračkom spisku koji postoji u Ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu.
On tvrdi da su pokradeni svi predstavnici opozicionih partija, a ne samo SNS i najavio je da će razgovarati sa predstavnicima drugih političkih partija, koje smatraju da su pokredene.

Nikolić je dodao da će se kasnije tokom dana čuti sa liderom SVM Ištvanom Pastorom, ali i sa liderom DSS-a Vojislavom Koštunicom i predstavnicima pokreta Dveri, čije proteste, kako je rekao, podržava.