Regija
69

Nikolić: Incident je bio pokušaj destabilizacije regiona

Klix.ba
Tomislav Nikolić  (Foto: Anadolija)
Tomislav Nikolić (Foto: Anadolija)
Predsjednik Republike Srbije Tomislav Nikolić najoštrije je osudio jučerašnji incident na stadionu Partizana.

Nikolić je izjavio da su očigledne namjere onih koji su organizovali i sproveli u djelo plan sa letjelicom koja je nosila zastavu "Velike Albanije" da izazovu nemire u Srbiji i da pokušaju da destabilizuju cijeli region.

"Sportske utakmice nisu mjesto za plasiranje provokativnih političkih poruka", istakao je Nikolić i dodao da je riječ o promociji beskrupulozne i neostvarive ideje o "Velikoj Albaniji", za koju se moglo očekivati da će naići na oštru reakciju na samom stadionu i cijeloj zemlji.

"Srbija je učinila sve da prošlost ostavimo za nama i da razvijamo prijateljske odnose", podvukao je Nikolić.

Predstojeća posjeta albanskog predsjednika vlade Edija Rame očekivana je u Srbiji kao znak uspostavljanja izvanrednih odnosa, istakao je Nikolić i dodao da je nakon "atentata na uspostavljanje prijateljstva Srbije i Albanije", očigledno da će Albaniji biti potrebne decenije, ako ne i vjekovi "da postane normalna država, bez mržnje prema Srbima".

"Jučerašnja bezumna akcija je trebalo da bude najoštrije osuđena od strane državnog vrha Albanije i njene javnosti. Nedostajala je samo eksplozivna naprava u letjelici, pa da se stekne utisak o povezanosti sa teroristom broj jedan u svijetu", dodao je Nikolić.