Beograd
0

Nikolić formirao zastupnički klub "Naprijed Srbijo"

FENA
Smijenjeni čelnik Srpske radikalne stranke (SRS) Tomislav Nikoliæć koji je vodio i zastupnički klub radikala u srbijanskom parlamentu, osnovao je svoj zastupnički klub pod imenom "Naprijed Srbijo", o čemu je tijekom popodneva zastupnike obavijestila predsjednica parlamenta Slavica Ðukić Dejanović.

"Ne mogu biti u zastupničkoj skupini koju po (Šešeljevu) diktatu predvode Dragan Todorović i Vjerica Radeta" , izjavio je Nikolić i dodao da novi klub za sada ima 11 zastupnika SRS-a.

"Nisam nikoga pozivao, sami su dolazili. Mi smo svi zastupnici, članovi Centralne otadžbinske uprave SRS-a i s nama treba razgovarati da vidimo što se događa. Tražio sam da se stranka odluči za održavanje kongresa, rukovodstvo je to izbjeglo i sada kada ovoliko članova Centralne uprave formira svoj zastupnički klub, valjda bi trebalo sazvati Centralnu otadžbinsku upravu", rekao je Nikolić novinarima.

Beogradski mediji prenose mišljenja političkih analitičara po kojima je osnivanje novog zastupničkog kluba, na čijem je čelu bivši zamjenik predsjednika SRS-a Tomislav Nikolić, najava za formiranje nove političke radikalne stranke. Pretpostavlja se da će Nikoliću pristupiti i istaknuti radikali Maja Gojković i Aleksandar Vučić.