Ivo Sanader
0

"Nije istina da se protiv mene vode istrage"

FENA
Ivo Sanader
Ivo Sanader
Nezavisni saborski zastupnik i bivši hrvatski premijer Ivo Sanader danas je, uoči saborske rasprave o radu državnih odvjetništava u 2009., odbacio novinske napise da se protiv njega vode istrage u tri kaznena predmeta, te istaknuo kako ne zna ništa o tome da su u vrijeme dok je bio na čelu HDZ-a u centralu te stranke donošene torbe s novcem.

Sanader je, na novinarske upite ispred sabornice, negirao da mu je bivši HDZ-ov blagajnik Mladen Barišić ili bilo ko drugi nezakonito donosio novac, te izjavio kako ne zna ništa o tome da je njegova bivša stranka bila finansirana nezakonito stečenim novcem.

Upitan ima li kakva saznanja o navodnom postojanju "crnog fonda" u HDZ-u, odgovorio je: "O tome neka svoje kažu institucije koje se bave tim poslom".

Sanader je neistinitima ocijenio novinske napise da se protiv njega vode istrage u tri kaznena postupka (Fimi media, HEP i Ina-Podravka), rekavši da saznanja o tome, kao i javnost, ima samo iz tiska.

"To nije istina. U nas vjerovatno postoje, i to je ono što se vidi iz naših medija, odnosno iz nekih medija, da postoje dva državna odvjetništva, službeno tijelo koje je neovisno po Ustavu, i drugo koje se stvara paralelno i koje pravi pritisak na to službeno tijelo", poručio je Sanader.

Najavio je kako na taj problem namjerava ukazati i u današnjoj saborskoj raspravi o radu državnih odvjetništava, za koju će, kako je rekao, najvjerovatnije prijaviti svoje izlaganje.

Upitan hoće li poduprijeti taj izvještaj, koje u ovim trenucima u Saboru podnosi glavni državni odvjetnik Mladen Bajić, Sanader je odgovorio da ga prvo mora čuti.