Regija
1

Nevrijeme na Makarskom primorju, na Biokovu 40-ak centimetara snijega

FENA
Kišno nevrijeme praćeno jakom burom, koja na makarskom području puše prosječnom brzinom od 70-ak, a na udare i do 100 kilometara na sat, zahvatilo je u četvrtak Makarsko primorje, gdje se temperatura spustila na 6 Celzijevih stepeni, a na biokovskom vrhu Svetom Juri je minus 6 s 40-tak centimetara snijega.

Zbog olujne bure od jutra je u prekidu trajektni promet na liniji Sumartin - Makarska, a autobusi iz pravca Zagreba kasne u dolasku 40-ak minuta.

Temperatura u Makarskoj spustila se na 6 stepeni, a na obližnjem Biokovu, na vrhu Sveti Jure je minus 6. Od noćas tamo pada gusti snijeg, visina mu je 40-ak, a u nanosima i do jedan metar, doznaje se od dežurnog tehničara na odališljaču HRT-a na Biokovu.

Biokovska cesta nije čišćena, već je od prijevoja Staza pokrivena snijegom i dijelom zaleđena, s višim sniježnim nanosima na pojedinim dijelovima puta, pa se građanima ne preporuča odlazak na Biokovo.

Vozačima koji se kreču državnom cestom D8 preporuča se pozornija vožnja kod Baškog Polja i na prijevoju Dupci kod Brela, zbog mogućih jačih bočnih udara vjetra, a isto vrijedi i za brzu prometnicu od Baškog Polja do južnog portala tunela Sveti Ilija u Bastu.