Pretukao muškarca ispred kafane
3

Nenad Čanak: Spreman sam za zatvor

Klix.ba
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Lider LSV-a je u razgovoru za Blic ispričao kako je pretukao Pavla Lešanovića i da je spreman za zatvor.

Čanak je rekao da mu je bratična poslala poruku u kojoj mu je napisala da dođe jer joj treba. On se pojavio u kafani Danila Ikodinovića u kojoj je sjedila za stolom sa vlasnikom kafane, drugaricom i Lešanovićem.

Kako Čanak tvrdi, Lešanović je sjedio pored nje, potom je otkopčao šlic, počeo da skida pantalone, vikao je na nju i zavlačio ruku iza njenih leđa.

Zatim je Ikodinović pozvao muziku i naručio pjesmu kako bi umirio atmosferu, ali je Lešanović nastavio provokacije.

"Čašom vina je polio muzičara koji je stajao pored mene i viknuo 'Šta pjevaš toj svinji, dođi do mene'", rekao je Čanak i dodao da mu je tada prekipjelo.

Odvezao je bratičnu kući, nakon čega se vratio da traži objašnjenje od vlasnika kafane.

"Kada sam došao ispred kafane, Lešanović je izlazio. Zaustavio sam automobil ispred njegovog BMW-a, otvorio vrata i izvukao ga. Oborio sam ga na zemlju. Udarao sam ga u afektu, nisam mogao da se zaustavim. Udarao sam ga zbog suza moje bratične. Onda su nas razdvojili neki ljudi. Pitao sam ga jesmo li se ranije sreli, da li me poznaje, zašto mi priređuje takve gadosti. Ljut i bijesan, okrenuo sam se, sjeo u automobil i otišao kući", rekao je Čanak.

Na pitanje da li se kaje, rekao je da se ne kaje i da bi ga prebio ranije da se ponovi ista situacija.

"Ja niti sam pripadnik grupe Alkatraz, pa da ne odgovaram za batine, niti sam Miladin Kovačević da za mene plaća država. Neka me pozove policija, sud. Spreman sam. Čekam zatvor", rekao je Čanak.