Regija
0

Nema policijskih saznanja o pripremi atentata na Zukorlića

SRNA
Ivica Dačić
Ivica Dačić
Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da, prema dosadašnjim operativnim saznanjima policije, ne postoje najave o ugrožavanju bezbjednosti i pripremi atentata na sandžačkog muftiju Muamera Zukorlića.

"Ukoliko postoje bilo kakve najave za ugrožavanje bezbjednosti muftije Zukorlića, oni koji to čine bit će uhapšeni. Do sada nisam informisan da je bilo takvih saznanja iz bilo kojeg operativnog rada policije", rekao je Dačić novinarima. On je napomenuo da je pismo, koje je jučer dobijeno od predstavnika Islamske zajednice u Srbiji /sa sjedištem u Novom Pazaru/, a u kojem se ukazuje da se priprema atentat na Zukorlića, proslijeđeno Upravi kriminalističke policije.

"Za sada nemam informaciju o pripremi atentata na koji je muftija ukazao. Ukoliko ima drugih saznanja zainteresovani smo da se to provjeri i utvrde sve činjenice u vezi sa ugrožavanjem bezbjednosti Zukorlića", rekao je Dačić, koji je na beogradskom Fakultetu organizacionih nauka prisustvovao dodjeli sertifikata polaznicima obuke "Opšteg menadžmenta". 

Zukorlić je ranije rekao da se "priprema atentat na njega u političko-kriminalnim krugovima u Srbiji, koji imaju veze i sa aktuelnim režimom u Beogradu".