Mesić i Đukanović
0

Nema otvorenih pitanja između RH i Crne Gore

FENA
Mesić u Crnoj Gori
Mesić u Crnoj Gori
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić i crnogorski premijer Milo Đukanović zaključili su u ponedjeljak u Podgorici kako su odnosi između dviju zemalja dobri te da između njih nema otvorenih pitanja, priopćila je crnogorska vlada.

Zajednička perspektiva Hrvatske i Crne Gore u Europskoj uniji (EU) dodatni je impuls "sjajnom" tempu kojim napreduju prijateljski odnosi dvije zemlje, ocijenio je hrvatski predsjednik Stjepan Mesić u razgovoru sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem, navodi se u priopćenju.

Mesić i Đukanović očekuju da će brzo biti razriješena institucionalna kriza u funkcioniranja EU i jasno potvrđena nedvosmislena europska budućnost cijele regije.

Mesić je odnose Crne Gore i Hrvatske ocijenio sve sadržajnijima, navodeći da između dviju zemalja nema otvorenih pitanja.

Mesić Đukanović su također pozdravili konstituiranje proeuropske vlade u Srbiji, stoji u priopćenju.

Mesić se tijekom dana sastao i s predsjednikom crnogorskog parlamenta Rankom Krivokapićem nakon čega je najavljeno otvaranje još jednog graničnog prijelaza za građane Herceg Novog i Konavala. Kao značajnu ilustraciju dobre suradnje naveli su potpisivanje Sporazuma o obrazovanju koji će na bazi reciprociteta omogućiti školovanje studenata na crnogorskim i sveučilištima u Hrvatskoj.