Stjepan Mesić
0

"Ne vidim zašto bi se Tadić ljutio zbog moje posjete Kosovu"

FENA
Stjepan Mesić (Foto: Reuters)
Stjepan Mesić (Foto: Reuters)
"Građani Kosova očekivali su moj dolazak, a tu su pripadnici hrvatske manjine i kontingent hrvatskih vojnika, pa ne vidim razlog zašto bi se predsjednik Srbije Boris Tadić ljutio zbog moje posjete Kosovu", rekao je u petak u Janjevu hrvatski predsjednik Stjepan Mesić.

Reagirajući na posjetu hrvatskog predsjednika Kosovu, srbijanski predsjednik Boris Tadić ocijenio je to jednom od odluka kojima Mesić kvari odnose sa Srbijom ostavljajući ozbiljan i nepotreban teret svom nasljedniku.

"Ja bih pozdravio da je on sa mnom došao ovdje i da smo se našli s predsjednikom Kosova Fatmirom Sejdiuom i građanima koji su nas srdačno dočekali", dodao je Mesić.

Tadić je također osudio odluku predsjednika Mesića da pomiluje bivšeg pripadnika pričuvnog sastava MUP-a Sinišu Rimca ocijenivši je "antievropskom i anticivilizacijskom gestom koja se ne može ničim opravdati".

"Tadić vrlo dobro zna da se pomilovanje ne daje za ono za što je neko učinio i zašto je osuđen pravomoćno, nego za okolnosti. Budući da Tadić vrlo dobro zna o čemu se radi onda me ne uzbuđuje takva kritika, jer je to za njegove domaće potrebe", rekao je Mesić.

"Nije to oslobađanje izdržavanja kazne nego smanjenje kazne a ako neko ne razumije čemu institut pomilovanja, onda bi bilo dobro da se malo pozabavi sa pravnim stručnjacima i oni će mu to objasniti", dodao je hrvatski predsjednik.