Pivsko jezero
0

Nastavljena potraga za ocem i sinom iz BiH

SRNA
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Članovi Regionalnog centra za podvodno deminiranje iz Bijele, nakon višenedjeljne pauze, nastavili su potragu za Adnanom Imširovićem (39) i njegovim ocem Muhamedom (64), iz Sarajeva, koji su 29. jula sletjeli u Pivsko jezero, tri kilometra od Hidrocentrale.

Tročlani tim ronilaca, predvođen direktorom Centra Veskom Mijajlovićem uz logističku podršku kolega iz čamca, spustio se na dubini od 80 metara, ali nisu uspjeli pronaći tijela i automobil, prenose crnogorski mediji.

Mijajlović je rekao da su iskoristili sedam metara niži nivo jezera u odnosu na period kada se dogodila nesreća i pokušali pronaći unesrećene.

"Na osamdesetom metru naišli smo na kamenu zaravan, ali dalje nismo mogli. Rizik je bio prevelik zbog niske temperature vode od šest stepeni, mraka i velike dubine", objasnio je Mijajlović i rekao da je potraga za nestalima nastavljena.

Naglasivši da je za zaranjanje na veće dubine potrebno da nivo vode opadne još deset do 20 metara, Mijajlović je rekao da će biti u stalnom kontaktu sa nadležnima u Hidrocentrali koji će ih obavještavati o nivou jezera.

Ronioci iz Bijele su odmah nakon nesreće tri dana tragali za Imširovićima koji su 29. jula vozilom marke "audi", kojim je upravljao Adnan, sletjeli u jezero.

U prvim danima potage ronioci su iz jezera izvadili lična dokumenta nastradalih, ključeve od kola, mobilni telefon, film od foto aparata i nekoliko fotografija.