Regija
0

Nastavljena intenzivna potraga za Antonijom Bilić

FENA
Antonija BIlić
Antonija BIlić
Potraga za nestalom maloljetnom Antonijom Bilić iz Drniša i dalje se intenzivno nastavlja, a danas će se pretraživati područje riječnoga korita rijeke Krke od hidrocentrale Miljacka prema manastiru "Krka" i nadalje prema Roškome slapu, saopćila je jutros Policijska uprava šibensko-kninska.

Također, danas će ronioci i pripadnici slovenske vojske i specijalaca uređajem sonar pretraživati akumulacijsko jezero kod Gračaca, pokraj mjesta Štikada.

U potrazi sudjeluje, kao i jučer, oko 160 osoba, od kojih veliki broj policajaca, među kojima više od 30 ronioca. U pretrazi će, kao i svakoga dana sudjelovati i više od 15 pripadnika Gorske službe spašavanja sa psima.

Svi do sada pribavljeni podatci, kao i snimke bespilotnih letjelica, se detaljno pregledavaju i analiziraju, navode iz PU šibensko-kninske.

Sedamnaestogodišnja Antonija Bilić nestala je 7. juna kada se ukrcala u kamion na mostu preko Čikole i od tada joj se gubi svaki trag. Vozač kamiona Dragan Paravinja (42) uhapšen je u nedjelju, 26. juna, kod sela Donji Srđevići na području Republike Srpske, gdje se skrivao od 23. juna. Tokom ispitivanja koje je provela policija Republike Srpske, Paravinja je rekao da je Antoniju Bilić zadavio i bacio u rijeku Krku. Temeljem tog priznanja pokrenuta je široka potraga od Oklaja prema Kistanjama, kao i rijeka Krka. Osumnjičeni Paravinja se nalazi u pritvoru u Istočnom Sarajevu.