Beograd
0

Nastavak suđenja za svirepo ubistvo Smaila Tarića

FENA
Beograd
Beograd
Suđenje optuženima za svirepo ubistvo Smaila Tarića iz Malog Zvornika, čije je raskomadano tijelo nađeno na dvije lokacije u centru Beograda krajem augusta 2008. godine nastavlja se u četvrtak, 28. oktobra u Višem sudu u Beogradu.

Optuženi za ovo svirepo ubistvo su Velibor Bakić (25) i Miloš Rašić (25). Tarićevoj bivšoj djevojci Danici Todorović sudi se zbog nedozvoljenog držanja oružja, dok su Bakić i Rašić optuženi za teško ubistvo, čije izvršenje negiraju od početka suđenja, koje je u martu krenulo ispočetka zbog promjene predsjednika sudskog vijeća.

Prema optužnici, Bakić i Rašić namamili su Tarića u Karađorđev park pored Veterinarskog fakulteta, u noći između 18. i 19. augusta prošle godine, gdje mu je Bakić iz nekoliko pokušaja mačetom odrubio glavu. Obdukcijom je utvrđeno da je Tarić bio živ kada je Bakić posljednji put zamahnuo sječivom i otkinuo mu glavu, a vještačenje komisije sudskih vještaka da je bio svjestan prilikom prvih povreda mačetom. Tarićevo tijelo optuženi su zapalili, kao i mačete kojima je počinjeno ubistvo, prenosi Tanjug.

U optužnici je kao motiv ubistva navedena Bakićeva sumnja da ga je Tarić prijavio policiji za nedozvoljeno držanje dva pištolja, zbog kojih je Bakić bio u pritvoru.

Odrubljena glava Smaila Tarića pronađena je 22. augusta prošle godine u Bulevaru kralja Aleksandra kod broja 318 poslije anonimne dojave upućene beogradskim medijima, a njegov identitet utvrđen je DNK analizom.

Policija je sutradan u donjem dijelu Karađorđevog parka u Beogradu, preko puta Veterinarskog fakulteta i stotinjka metara od autoputa, pronašla i Tarićevo tijelo u žbunju.

Tarić je od ranije bio poznat policiji, a tokom suđenja će biti utvrđeno da li je njegova tragična sudbina posljedica umješanosti u šverc oružja i povezanosti sa više kriminalnih klanova u zemlje, ali i u zemljama okruženja.