Nalazi se u porodičnoj kući u Peći
66

Naser Keljmendi prije četiri dana otišao iz Crne Gore na Kosovo

Klix.ba
Naser Keljmendi
Naser Keljmendi
Naser Keljmendi je prije četiri dana otišao iz Crne Gore na Kosovo, piše crnogorski portal Vijesti.me.

Naser Keljmendi napustio je Crnu Goru u ponedjeljak 10. septembra, kada je ušao na teritoriju Kosova. Ova informacija “Vijestima” je potvrđena u Upravi policije, nakon što je od službenika te institucije zatraženo da odgovore kojeg datuma je Keljmendi napustio Crnu Goru, na kojem graničnom prelazu i u koliko sati, piše navedni portal.

“Lice N. K. je 10. septembra 2012.godine napustilo Crnu Goru prema Republici Kosovo”, piše u odgovoru Uprave policije.

Dobro obaviješteni izvori “Vijesti” sa Kosova, kazali su da je Keljmendi u svojoj porodičnoj kući u Peći.

“Policija to zna, ali nema razloga da djeluje, jer im nije stigla nikakva potjernica za Keljmendija”, kazao je sagovornik “Vijesti” sa Kosova.

Novinar Vijesti kontaktirao je juče kosovsku policiju, odakle mu je rečeno da nikakve podatke ne može dobiti dok se ne obrati “ambasadama ili Ministarstvu vanjskih poslova”.

Iako su bosanskohercegovački mediji upravo Keljmendija označili kao glavnu metu velike policijske akcije u BiH, sinoć do zaključenja “Vijesti” potjernica za Keljmendijem još nije bila raspisana.

Direktor Federalne uprave policije BiH Dragan Lukač kazao je za navedeni portal u telefonskom razgovoru da se ne bi bavio nagađanjima da li je neko Keljmendija obavijestio da mu se priprema hapšenje.

“Da mu je neko dojavio da će biti hapšenja, to su samo hipotetičke stvari. Potjernica za Naserom Keljmendijem nije raspisana, ali hoće danas u toku dana vjerovatno.

Potjernica će biti raspisana na međunarodnom nivou”, kazao je Lukač. On je dodao da je tvrdnje da se Keljmendi nalazi u Crnoj Gori nijesu govorene bez pokrića. “Da mu je neko dojavio da će biti hapšenja, to su samo hipotetičke stvari".