Autobuska stanica u Zagrebu
0

Na šalteru natpis - "Ne dirajte Rome, zaraženi su"

Sarajevo-x.com
Natpis na autobuskoj stanici u Zagrebu
Natpis na autobuskoj stanici u Zagrebu
Ovo je natpis koji je nedavno osvanuo na šalteru autobuske stanice u Zagrebu koji je zaprepastio putnike, piše Večernji list, i dodaje da su neki od njih fotografirali ovu scenu i proslijedili je medijima kako bi skrenuli pažnju na rasistički ispad u hrvatskoj metropoli.

"Psovke i kletve poput 'Dao Bog da pogineš na putu' te povlačenje i pljuvanje, naša su svakodnevica, njima putnike obasipaju Romi koji žele novac. Zbog toga primamo brojne pritužbe građana na blagajni, zbog čega se možda i pojavio sporni natpis", izjavio je Ante Cicvarić, voditelj Autobuske stanice Zagreb za Večernji list.

"Natpis 'Ne dirajte Rome – zaraženi su' krajnje je primitivan i za svaku osudu. Ako se pokaže da je za poruku odgovorna radnica Tanja, koja je zatečena na fotografiji, slijedi joj opomena pred otkaz", kazao je Cicvarić.

Spomenuta radnica trenutno je na godišnjem odmoru, s kojeg je navodno poručila da o incidentu ne zna ništa, iako je natpis postavljen tokom njene smjene.

Svoje zaprepaštenje izrazio je i predsjednik Hrvatskog helsinškog odbora Ivan Zvonimir Čičak koji kaže da je ovo zastrašujući rasizam prema Romima.

"Reagirat ću protestnom notom upravi zagrebačke autobuske stanice", najavio Čičak, ističući kako ne može vjerovati da se takav rasistički ispad može dogoditi danas u Zagrebu.