Zagreb
0

Na protestima potrgali zastavu HDZ-a, a zapalili zastavu SDP-a

FENA
Foto: AFP
Foto: AFP
Demonstranti okupljeni preko društvene mreže Facebook sinoć su ispred prostorija zagrebačke Gradske organizacije HDZ-a u skinuli stranačku zastavu te stranke i pokidali je, a na Iblerovom trgu pred sjedištem SDP-a demonstrant se popeo na pročelje zgrade i skinuo zastavu SDP-a i zapalio je.

Oko 3.000 do 4.000 demonstranata su ispred zgrade HDZ-a uzvikivali "Lopovi, lopovi!" dok je mlađi dio njih urinirao na ulazu u stranačke prostorije. Ispred zgrade SDP-a su uzvikivali "SDP - svi ste vi lopovi!", te "Hoćemo promjene!".

Nakon spaljivanja SDP-ove zastave uputili su se pred sjedište HSS-a, a prije dolaska ispred prostorija HSS-a, pred Zavodom za zapošljavanje uzvikivali su "Jadranku na burzu!"

Ispred stranačkih prostorija HSS-a nije bilo zastave pa su demonstranti uzvikivali "Svi ste vi lopovi!"

Nakon toga su se uputili ispred Središnjice HDZ-a pa ispred zgrade zagrebačke gradske uprave gdje su vikali "Bandiću, lopove!". Poslije se oko hiljadu mladih probilo do stana predsjednice Vlade Republike Hrvatske Jadranke Kosor. Ispred stana bio je raspoređen kordon policije, a demonstranti su uzvikivali "Hoćemo izbore!" i "Jadranka, znaj svemu je kraj i više se ne vraćaj!"

Nakon toga su se mirno razišli i najavili novo okupljanje u petak.

Protesti usmjereni protiv hrvatske vlade, a organizirani preko društvene mreže Facebook, održani su i u Đakovu, Rijeci i u Splitu.