Tači ne želi kompromis
0

Na Brnjak se vratili kosovski specijalci, čula se pucnjava

Sarajevo-x.com
Foto: Blic.rs
Foto: Blic.rs
Kosovski specijalci vratili su se sa dvadesetak vozila na prelaz Brnjak i iz tog dijela čula se pucnjava, objavio je RTS. Premijer Kosova Hašim Tači izjavio je da specijalne jedinice Kosovske policijske službe ostaju na administrativnim prelazima Jarinje i Brnjak.

Samo dva sata nakon što su se pripadnici kosovskih specijalaca povukli sa administrativnih prelaza Brnjak i Jarinje, nakon dogovora predstavnika Beograda, Prištine i KFOR-a, kosovski specijalci su se vratili sa dvadesetak vozila.

Šef pregovaračkog tima Beograda Borislav Stefanović izjavio je na administrativnom prelazu Jarinje da ima informacije da su kosovski specijalci na prelazu Brnjak pucali u Srbe koji protestvuju i da je KFOR ka tom punktu uputio jedinicu kako bi se izbegla dalja eskalacija nasilja.

"Bilo je pucanja, čuli smo da je ta jedinica Kosovske policije pucala na naše ljude. Jako je važno da u ovom trenutku ostanemo mirni i da imamo prave informacije", rekao je Stefanović novinarima, javlja RTS.

"Odbacio sam prijedlog o kompromisu sa Srbijom. Na carinskim punktovima ostaju specijalne jedinice", izjavio je Tači.

Dopisnik Radio-televizije Kosovo je javio da je u sukobu, do kojeg je došlo nešto prije 15.00 sati, ranjen jedan pripadnik specijalne jedinice Rosa i da je policija uzvratila na napad.

Podsjetimo, specijalne jedinice kosovske policije Rosa zauzele su u ponedjeljak uvečer administrativni prelaz Brnjak, a Srbi iz Leposavića blokadom puta su pokušali da ih spriječe da zauzmu prelaz Jarinje.