Spriječeno krijumčarenje
0

Na beogradskom aerodromu zaplijenjeno oko 35 kilograma srebra

Anadolija
Zajedničkom akcijom carine i policije na beogradskom aerodromu ''Nikola Tesla'' spriječen je tokom protekle noći pokušaj krijumčarenja 34,4 kilograma srebra, saopštila je Uprava carina Srbije.

Nakit od srebra je otkriven u prtljagu srbijanskog državljanina koji je doputovao iz Istanbula, a koji se zadržao u bescarinskoj zoni narednih sat vremena i potom pokušao da kroz carinsku kontrolu prođe sa putnicima sa drugih, manje rizičnih letova.

Kako je navedeno u saopštenju, putnik je zaustavljen u holu aerodroma i vraćen u službene prostorije radi detaljnog pregleda prtljaga, da bi tada kod njega bilo pronađeno preko 34 kilograma srebrnog nakita.

Protiv aktera ovog događaja pokrenut je prekršajni postupak, dok je srebro privremeno zadržano.

Sličan slučaj, kako ppodsjećaju iz Uprave carine, na aerodromu ''Nikola Tesla'' dogodio se u maju 2011. godine, kada je spriječen pokušaj krijumčarenja 22 kilograma srebra iz Istanbula. 

Tada su srebro pokušali da prokrijumčare jedan putnik i pilot ЈAT-a. Naime, putnik je u tranzitnoj zoni torbu sa srebrom predao pilotu, koji je potom pokušao da, zaobišavši carinsku kontrolu, srebro prokrijumčari.