Regija
0

MVP Crne Gore: Potpredsjednik ruske vlade Dimitrij Rogozin ne može u Crnu Goru, na crnoj listi EU

Anadolija
Dimitrij Rogozin (Foto: EPA)
Dimitrij Rogozin (Foto: EPA)
Potpredsjednik ruske vlade Dimitrij Rogozin, inače, blizak saradnik predsjednika Vladimira Putina kojeg je predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević tokom nedavne posjete Moskvi pozvao u posjetu Crnoj Gori nalazi se na listi osoba kojim je zabranjen ulazak u tu državu potvrdili su za Anadoliju u Ministarstvu vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore.

Naime, kako je pojašnjeno Rogozin se od 14. marta 2015. godine pod rednim brojem 22 nalazi na listi osoba kojim je Evropska unija sa još nekoliko desetina drugih zvaničnika Ruske Federacije zabranila ulazak na teritorij EU.

"U skladu s tim Vlada Crne Gore je samo donijela propis kojim prihvata odluku EU koja će važiti i na teritoriji Crne Gore", pojasnili su iz Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore.

Posljednje proširenje liste osoba iz Ruske Federacije kojim je zabranjen ulazak na teritorij EU bio je 14. septembra 2015. godine, a njeno produžavanje se očekuje u martu ove godine.Sankcije EU-a podrazumijevaju, osim zabrane putovanja, i zamrzavanje računa.