Drama u Srbiji nakon prijave nasilja
0

Muškarac bacio bombu i ubio policajca, oca i ranio sebe

Klix.ba
Foto: Blic
Foto: Blic
Policajac Siniša Hrnjez (39) je poginuo, a njegov kolega Saša Marinković (40) je teško povređen kada je prilikom intervencije u Ledincima kod Novog Sada na njih bombu bacio S. M. (36). Drugi policajac je prevezen u bolnicu i nije u životnoj opasnosti.

Kako saznaje "Blic", u eksploziji su poginuli napadačev otac Jovo M. (62), dok je S. M. teško povrijeđen i nalazi se na reanimaciji.

Patrola je na teren izašla oko 15.20 sati po pozivu sestre S. M. koja je prijavila da brat maltretira nju i oca. Na vratima porodičnog doma u Ledincima patrolu iz Petrevoradina dočekao je otac napadača.

Čim je vidio da policije dolazi, S. M. je pobjegao u podrum iza kuće. Jovo M. je krenuo sa policajcima da im pokaže gdje se skriva njegov sin koji je na vratima dočekao patrolu. On je tada aktivirao "kašikaru" koju je sve vrijeme držao u rukama.

Policija je nakon tragedije pretresla kuću i pronašla još jednu bombu. Kako saznaje "Blic", S. M. nema policijski dosije. Prema rječima mještana on je povremeno radio na građevini. Oni navode i da je on bio "uzrok čestih svađa u domu ove porodice".