Regija
0

Most opovrgava da je HDZ-u dao rok do utorka da izabere Karamarkova nasljednika

FENA
Petrov i Karamarko
Petrov i Karamarko
Most je u noći na nedjelju na Facebooku opovrgnuo da je dao HDZ-u rok do utorka u podne da, umjesto Tomislava Karamarka, izabere novog prvog potpredsjednika Vlade ili će u suprotnom potpisati zahtjev SDP-a za raspuštanjem Hrvatskog sabora.

"Most nezavisnih lista nije dao HDZ-u nikakav rok do utorka jer želimo dati priliku premijeru da obrani svoju čast u Hrvatskom saboru i pred zastupnicima odgovori na neistinite optužbe navedene u obrazloženju njegova opoziva", objavio je Most na Facebooku.

"Očekujemo od HDZ-a da povuče prijedlog opoziva premijera i predloži novog kandidata za potpredsjednika Vlade. Ako HDZ ipak ostvari najavu rušenja premijera i Vlade, tada će Most kao jedinu moguću opciju odabrati nove izbore", dodaje.

Kako prenosi Hina, Most također upozorava javnost da se idućih nekoliko dana može očekivati niz neistinitih tvrdnji koje će se pozivati na "izvore iz Mosta", ali s Mostom neće imati veze.

Most je prema pisanju Slobodne Dalmacije od subote dao HDZ-u do utorka u podne rok da, umjesto Tomislava Karamarka, izabere novog prvog potpredsjednika Vlade ili će u suprotnom ta stranka potpisati zahtjev SDP-a za raspuštanjem Hrvatskog sabora.