Stjepan Mesić o prijetnjama
0

"Mogu me ubiti, ali će morati izručiti Mladića"

Sarajevo-x.com
Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić (Foto: Reuters)
Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić (Foto: Reuters)
Bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić potvrdio je da su mu došle neke prijetnje smrću, ali budući da je to pitanje koje treba rješavati policija, njegov ured je odmah reagirao i poslao to policiji.

"To su nekakve četničke igre. Oni još valjda misle da se može ponoviti Srebrenica. Ne razumiju da je to sve završeno", kazao je Mesić za HRT.

Odgovorio je da je u posljednje vrijeme bilo dosta prijetećih poruka, pa nam je, dodao je, dosadilo i zato smo poslali policiji. Mesić je kazao da se ne boji.

"Traže moju smrt. Nema vremenske kazne, ni bilo čega drugog, samo žele moju smrt. To su četničke prijetnje. Meni prijete ustašoidi i četnici, a to je dokaz da sam na pravom putu. Nikada se ustaše i četnici nisu borili jedni protiv drugih, nego samo protiv partizana. Četnici i ustaše se oduvijek dobro slažu, pa i sada kad mene napadaju", kazao je Mesić i dodao kako se ne plaši prijetnji.

On je rekao da "ako vas odluče ubiti, ubit će vas", ali da će svejedno morati izručiti Ratka Mladića.

Da je bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić prijetnje smrću prijavio policiji, potvrdio je prethodno glasnogovornik MUP-a Krunoslav Borovec.

"Poruke prijetećeg sadržaja objavljene su na Facebook grupi koja nije osnovana u Hrvatskoj", rekao je Borovec.