Regija
14

Mladić poginuo kod Petrovaradinske tvrđave tokom trajanja festivala Exit

Klix.ba
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
N. S, 21-godišnji mladić iz Rume, poginuo je sinoć oko 12:30 sati prilikom pada sa jednog od bedema kod Tvrđave, saznaje novosadski portal 021.rs.

Policija je saopštila da je mladić nastradao prilikom pada sa zida Petrovaradinske tvrđave, s visine od 20 metara, sa nepristupačne strane za penjanje. Nakon obavljenog uviđaja, tijelo je prevezeno na obdukciju u Zavod za sudsku medicinu.

Glasnogovornica Hitne pomoći u Novom Sadu, Mirjana Bursać, za portal 021.rs je kazala da je ljekarska ekipa intervenisala na poziv policije kod restorana "Balkan ekspres", ali su mogli samo da konstatuju smrt mladića koji je pao sa bedema.

"Duboko saosjećamo sa porodicom nastradalog mladića. Nesretni slučaj se desio van prostora festivala, nakon što je mladić napustio festival. Sudeći po očitavanju vremena ulaska, on se veoma kratko zadržao na Exitu i nakon što je izašao uputio se izvan festivalskog prostora prema Kameničkom putu. U pitanju je osvijetljen prostor na kojem se nalazi trajna ograda postavljena prije više godina od strane gradskih službi koje upravljaju Tvrđavom, a na kraju kojeg se nalazi bedem visok oko 20 metara. Još uvijek nisu poznati razlozi za preskakanje te ograde i druge okolnosti ovog nesretnog slučaja koji se desio na putu pored Exit festivala", stoji u saopštenju organizatora festivala.

Sličan slučaj dogodio se 2009. kada je također s bedema tvrđave pao i poginuo jedan mladi Britanac, a 2008. godine je prilikom nevremena pala grana s drveta u Exit kampu i usmrtila 28-godišnjakinju iz Srbije.