Penzija se nagomilava
0

Mladić na računu ima oko 25,5 hiljada eura

Sarajevo-x.com
Tekući račun najtraženijeg haškog bjegunaca Ratka Mladića iz dana u dan raste, tako da se na njemu već nalazi 1.946.000 dinara, što je oko oko 25 i po hiljada eura, piše Press.

Novac se nagomilao od nepodignutih generalskih penzija, koje su blokirane još 1. januara 2006. godine, što je potvrđeno i u Fondu za socijalno osiguranje vojnika obveznika pri Ministarstvu obrane.

Idućeg mjeseca Mladićeva "ušteđevina" premašit će dva miliona dinara, pošto njegova penzija trenutno iznosi oko 65.000 dinara. Međutim, Ratko Mladić i njegova porodica ne mogu podići ni dinar s računa sve dok general ne bude uhapšen. Tek kada se to desi, neko koga, Mladić ovlasti će moći podići novac.

Srbijanski ministar obrane Dragan Šutanovac potvrdio je za Press da je isplata penzije Ratka Mladića stopirana po odluci koja je donesena prije nego što je on izabran na ovu dužnost.

  • Te pare su blokirane, to je tačno. To je njegov novac, nitko ga ne dira, ali nitko ne može ni podići ga sve dok je Mladić u bjegu, ističe Šutanovac, te dodaje kako je i Mladić "obuhvaćen“ zahtjevom za povećanje penzije vojnim penzionerima.