Regija
0

Mitroviću prijete tri godine zatvora jer nije pomogao stradaloj djevojci

Klix.ba
Aleksandar Mitrović s ocem i majkom (Foto: Blic.rs)
Aleksandar Mitrović s ocem i majkom (Foto: Blic.rs)
Aleksandar Mitrović, sin Željka Mitrovića vlasnika TV Pink, mogao bi dobiti tri kazne zatvora čak i ako se utvrdi da nije kriv za nesreću u kojoj je poginula 17-godišnja Andrea Bojanić.

Naime, tužilac Višeg suda u Beogradu tereti Aleksandra za ubistvo pješaka, ali je u zahtjevu za sprovođenje istrage naveo i djelo nepružanja pomoći povrijeđenom u saobraćajnoj nesreći. To znači da ako sud utvrdi da Mitrović mlađi nije kriv za nesreću, prijeti mu kazna do tri godine zatvora zbog toga što se nakon nesreće u nije zaustavio..

Profesor krivičnog prava Zoran Kostić rekao je Blicu da će sud ubistvo pješaka i nepružanje pomoći posmatrati odvojeno.

"Ukoliko se dogodi da sud utvrdi da vozač automobila nije kriv i da je pješak jedini krivac za nesreću, vozač može biti osuđen jer nije pomogao povrijeđenom. Ako sud, ipak, osudi vozača za izazivanje nesreće sa smrtnim posljedicama, toj kazni se dodaje eventualna kazna za napuštanje mjesta nesreće. Sigurno je otežavajuća okolnost po vozača što nije pozvao pomoć i sačekao policiju", kaže Kostić.

Podsjetimo, Mitrović mlađi je prošle sedmice usmrtio 17-godišnju Andreu Bojanić BMW-om X5 dok je prelazila ulicu nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće.