Regija
1

Mišković nakon sedam mjeseci pušten iz pritvora

SRNA
Miroslav Mišković
Miroslav Mišković
Najpoznatiji srpski biznismen Miroslav Mišković izašao je iz pritvora, u kojem je proveo više od sedam mjeseci, nakon što je njegova kompanija "Delta" uplatila kauciju od 12 miliona eura.

Mišković je izašao iz pritvora Okružnog zatvora, pošto je Specijalni sud donio naredbu da se pusti i proslijedio je upravi zatvora.

Prethodno je Mišković pred sudijom izjavio da nakon izlaska iz pritvora neće napuštati zemlju, niti se kriti, te da će se odazvati svim pozivima policije i tužilaštva - prenose beogradski mediji.

Miškoviću je odlukom Suda određena mjera zabrane napuštanja boravišta, uz obavezu javljanja Policijskoj upravi za grad Beograd - PS Savski venac, svakog prvog radnog dana u mjesecu, uz privremeno oduzimanje pasoša.

Miškovićeva kompanija "Delta holding" je jučer uplatila 12 miliona eura u dinarskoj protivvrijednosti na ime jamstva za njegovu odbranu sa slobode.

Jamstvo od 12 miliona eura je najviši ikad određen iznos u srpskom pravosuđu.

Mišković je u pritvoru od hapšenja 12. decembra prošle godine.

U predmetu ovom predmetu poznatom kao "putarska preduzeća" samo vlasnik "Nibens grupe" Milo Đurašković ostaje u pritvoru.

Miškovićev sin Marko je u kućnom pritvoru od aprila, dok se ostali optuženi brane sa slobode.

Poslije šest meseci istrage, tužilaštvo je u maju podiglo optužnicu protiv njih trojice i još osam osumnjičenih za nezakonito izvlačenje i prisvajanja finansijskih sredstava i imovine iz više preduzeća za puteve u periodu od 2005. do 2010. godine.

Tužilaštvo sumnja da su tako oštetili putarska preduzeća za 16,9 milijardi dinara, a budžet Srbije za oko 472 miliona dinara.