Regija
85

Ministar hrvatske policije Ranko Ostojić poručio izbjeglicama: Ne dolazite više

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Hrvatski mediji prenose da je do 17 sati u Hrvatsku ušlo oko 8.900 izbjeglica pozivajući se na podatke državnog Ministarstva unutrašnjih poslova. Šef stožera i ministar policije Ranko Ostojić pozvao je izbjeglice da više ne dolaze u Hrvatsku jer su kapaciteti popunjeni.

"Ne dolazite više ovdje, ostanite u prihvatnim centrima u Srbiji, Makedoniji i Grčkoj. Ovo nije put za Evropu. Autobusi vas tamo ne mogu odvesti. To je laž", poručio je Ostojić.

Oko 16 sati u hotel "Porin" u Zagrebu smješteno je dodatnih 212 migranata, dok je 254 migranta nakon registracije otpušteno s potvrdom i obvezom da se jave na Zagrebački Velesajam, paviljon 1, prenosi Dnevnik.hr.

U 16.30 sati voz sa 850 migranata sa stanice Ilača krenuo je prema Vrpolju s krajnjom destinacijom u Belom Manastiru, objavljeno je na internetskoj stranici hrvatskog MUP-a.

Iz Hrvatskih željeznica su izvijestili da je prvi voz s 11 vagona krenuo u 18.20 sati iz Vinkovaca prema Belom Manastiru, kamo će stići oko 19.30 sati.

Drugi voz s 10 vagona trebao bi uskoro krenuti iz Vinkovaca prema Tovarniku.

Crveni križ izvijestio je u četvrtak Državne robne rezerve da je ispraznio sve svoje zalihe vode, hrane i higijenskih potrepština, te je najavljeno da će se iz rezervi tokom dana ustupiti zalihe za potrebe izbjeglica. Kasno poslijepodne u Tovarnik je stiglo pet tona hrane.

Hrvatski Crveni križ uputio je u četvrtak apel za pomoć izbjeglicama na području Hrvatske te pozvao građane i fime da doniraju novac i materijalne potrepštine koje su potrebne izbjeglicama.

Crveni križ je napravio popis artikala koji su u ovom trenutku potrebni izbjeglicama.