Crna Gora
0

Milo Đukanović se povlači s funkcije?

SRNA
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Crnogorski premijer i predsjednik Demokratske partije socijalista Milo Đukanović u neformalnim razgovorima tvrdi da planira krajem naredne godine da počne povlačenje sa državne i partijske funkcije i da će o tome razgovorati sa najbližim partijskim saradnicima i užim vrhom Socijaldemokratske partije, saznaju "Vijesti".

Đukanović je prije tri dana aktuelizovao priču o povlačenju u intervjuu agenciji Rojters, odgovarajući na pitanje u vezi sa predajom odgovora na pitanja iz Upitnika Evropske komisije.

On je rekao da se nada da će Crna Gora naredne godine dobiti status kandidata za EU i da, čak i kada bi Podgorica okončala pregovore sa EU za tri godine, ne očekuje da ostane toliko dugo na funkciji.

"Ne mislim da je neohodno da ispunim sav  premijerski mandat. Dao sam dovoljno politici, više od dvadeset godina", rekao je Đukanović.

Jedan od najbližih Đukanovićevih saradnika ocijenio je da će premijer, ako se bude povlačio, to učiniti prije Kongresa DPS-a, koji je planiran 2011. godine.

Na pitanje zašto bi to uradio kada, kako sada stvari stoje na političkoj sceni, može pobrati lovorike ulaska Crne Gore u NATO, možda i EU, sagovornik "Vijesti" je rekao da je riječ o "istrošenosti i zasićenju".