Regija
0

Milo Đukanović nosi sat od 106.000 eura

FENA
Milo Đukanović  (Foto: Arhiv)
Milo Đukanović (Foto: Arhiv)
Bivši crnogorski premijer Milo Đukanović nosio je prošle subote na izbornoj konferenciji DPS-a platinasti sat švicarskog brenda ”Breguet Tourbillon” koji košta 106.076 eura, objavio je podgorički list Vijesti.

U predstavništvu kompanije Breguet Tourbillon u Londonu, kojem su Vijesti uputile pitanja i fotografiju sata, saopćili su da se radi o Classique Grandes Complications kolekciji, s identifikacijskim brojem 3657BA/12/9V6.

"Radi se o ručno rađenom satu, a dostupan je u dvije varijante - žutog zlata, koji košta 94.574 eura, i platine, čija je cijena 106.076 eura. Vodootporan je i na dubini od 30 metara. Svi naši satovi izrađuju se u Švicarskoj. U ovom trenutku nemamo ovaj tip sata u našoj radnji", odgovoreno je Vijestima iz londonske prodavnice koja prodaje satove brenda Breguet Tourbillon.

Zaštitni znak švicarske firme je istoimeni mehanizam koji je izumio njen osnivač Abraham Louis Breger oko 1795. godine, koji se ugrađuje u sat da bi eliminirao utjecaj zemljine teže na preciznost mjerenja vremena.