Regija
0

Milanović: Želimo normalne odnose sa Srbijom

FENA
Zoran Milanović (Foto: EPA)
Zoran Milanović (Foto: EPA)
Hrvatski premijer Zoran Milanović večeras je u direktnom uključenju u dnevniku RTS-a izjavio kako Hrvatska želi normalne odnose sa Srbijom i da Srbi u Hrvatskoj od njega nemaju boljeg prijatelja.

Povodom odluke hrvatske Vlade o otvaranju granice sa Srbijom, Milanović je rekao da mjeru o zatvaranju granice može donijeti ponovo jer Hrvatska ima probleme i da je zato tražio od srbijanskog premijera da "organizirano dio izbjeglica preusmjerava i prema drugim zemljama, a ne samo prema Hrvatskoj", prenosi Tanjug.

Milanović je demantirao da je Srbe nazvao barbarskim narodom i napomenuo da Srbi od njega većeg prijatelja nemaju, iako to što čini, kako je naveo, "čini na vlastitu štetu".

Upitan na što je mislio upotrijebivši jučer riječ barbari, Milanović je rekao da Mađarska pravi zid prema barbarima, "jer Orban i društvance barbarima doživljavaju Arape".

Na pitanje zašto je za Srbiju rekao da je "slučajna država", hrvatski premijer je odgovorio: "Zato što morate dokazati da ste organizirana država. Srbija može mnogo bolje i mi želimo normalne odnose".