Regija
0

Milanović o krizi u Hrvatskoj: Izbori što prije, po mogućnosti već u julu

FENA
Zoran Milanović (Foto: EPA)
Zoran Milanović (Foto: EPA)
Predsjednik SDP-a Zoran Milanović zauzeo se u utorak za nove izbore, po mogućnosti već u julu, kao i za što ranije raspuštanje Sabora budući da Hrvatska nema vlast.

"Mi smo zemlja bez vlasti i jedina razumna inicijativa koja bi trebala ići u ovom trenutku jest da se Sabor raspusti što prije", rekao je Milanović novinarima u središnjici SDP-a.

Sve što imamo, kaže, "zakuhali" su ljudi koji su u Vladi te SDP neće nasjesti na HDZ-ovu smicalicu kojoj je cilj spasiti Tomislava Karamarka.

Rekao je kako će u SDP-u razgovarati o opcijama kako se postaviti oko HDZ-ove inicijative za opoziv premijera Oreškovića kao i vlastite inicijative o opozivu Karamarka.

U ovom trenutku nije želio reći kako će se SDP točno postaviti, ali je rekao kako je jasno da i jedna i druga opcija ovise o volji SDP-a i njihovih partnera.

"Mi ćemo o tome u SDP-u razgovarati i vidjeti što je najpametnije i najodgovornije kako bi se postigao cilj da se što prije dođe do izbora", kazao je dodavši da se radi kompliciranoj situaciji koja zahtijeva taktičku odluku kojom bi SDP osigurao izbore što prije.