Regija
10

Mijo Crnoja podnio ostavku na mjesto ministra branitelja Hrvatske

Klix.ba
Nakon maratonskog sastanka s hrvatskim premijerom Tihomirom Oreškovićem koji u Banskim dvorima sa prekidima traje od srijede hrvatski ministar branitelja Mijo Crnoja podnio je ostavku.

Crnoja se već u prvoj sedmici na dužnosti suočio s nizom afera. Kako je objavio hrvatski Index, Crnoja je već godinama prijavljen u Samoboru na adresi na kojoj nema ništa osim straćare, a svo to vrijeme živi u Podsusedu.

Također je otkriveno da je Crnoja zbog nasilja ležao u Remetincu, odnosno da je nokautirao vozača autobusa koji mu je isporučio paket, ali i da godinama maltertira susjedu koja je invalid.

"Protekla su dva dana u kojima smo razglabali i sve sam dokumente dao pravnim ekspertima koji su zaključili da nema krivice. Podnio sam ostavku jer ne želim nanositi štetu Vladi i premijeru. Nema nikakve krivice koju mi vi stavljate na teret. Pozdravljam sve hrvatske branitelje", kazao je Crnoja novinarima pred Banskim dvorima.

Index je objavio da je Crnoja od Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u februarui 2009. godine dobio strogo namjenski kredit za stambeno zbrinjavanje u iznosu od 56.000 eura, za izgradnju kuće u Gradni, iako je godinu dana prije imao rješenje o nasljedstvu stana u Podsusedu u kojem i danas živi, a taj zagrebački stan danas se nalazi u njegovom vlasništvu.