Regija
0

Mesićeva izjava u povodu preuzimanja mjesta nestalne članice VS-a

FENA
Rad u Vijeću sigurnosti odgovorna je politička zadaća kojoj Hrvatska mora prići ozbiljno i s čvrstom namjerom da opravda povjerenje što ga je dobila od zemalja članica svjetske organizacije i da potvrdi svoju vjerodostojnost kao države koja se strogo pridržava načela iz Povelje UN-a, kaže se u izjavi hrvatskoga predsjednika u povodu hrvatskoga preuzimanja mjesta nestalne članice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda, objavljenoj u petak.

S početkom 2008. Hrvatska je na dvije godine preuzela mjesto nestalne članice Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda i u idućem će razdoblju sudjelovati u radu Vijeća i predsjedati iznimno važnim Odborom za antiterorističku djelatnost, kaže se u izjavi.

"Rad u Vijeću sigurnosti krajnje je odgovorna politička zadaća kojoj Hrvatska mora prići s najvećom ozbiljnošću i s čvrstom namjerom da ostvari dva cilja: da opravda povjerenje što ga je dobila od najvećeg dijela zemalja članica svjetske organizacija i da potvrdi bez i najmanje sumnje svoju vjerodostojnost kao države koja se strogo pridržava načela iz Povelje Ujedinjenih naroda i općeprihvaćenih pravila ponašanja na svjetskoj sceni", kaže se u predsjednikovoj izjavi.