Prvi put u deset godina
0

Mesić prekinuo intervju riječima "Dosta mi je sranja"

SRNA
Stjepan Mesić
Stjepan Mesić
Hrvatski predsjednik Stjepan Mesić danas je prvi put u deset predsjedničkih godina prekinuo intervju koji je davao novinarki RTL televizije Ivani Brkić i isprovociran odgovorio psovkom.

Kada ga je novinarka pitala podržava li glavnog tužioca Mladena Bajića jer ga ovaj "nečim drži u šaci", Mesić je rekao da je to pitanje "glupo", te ustao i otišao. Kada ga je novinarka pozvala da ne prekida razgovor, Mesić je rekao: "Dosta mi je tih sranja".

Intervju je trajao oko 35 minuta, nakon čega je Mesić ustao i otišao iz biblioteke predsjedničkog kabineta, gdje je najčešće razgovarao s novinarima.

Nije jasno zašto je Mesić ljutito reagovao s obzirom na to da su mu pitanja na kojima je insistirala novinarka RTL-a i ranije postavljana, kao na primjer pitanje o stanu Jadranke Kosor koju je nekada optuživao da je nelegalno stekla stan, a sad to više ne spominje, ili zašto je zvao direktora kompanije "Podravka" Zdravka Šestaka i pomagao direktoru SMS-a Srđanu Mladiniću.

U RTL televiziji nije bilo moguće dobiti izjave o ovom događaju, a nije ga htjela komentarisati ni Mesićev portparol  Danja Šilović-Karić, prenose mediji.