Regija
13

Mesić: Karamarko je politički mrtvac, samo to još ne razumije

Klix.ba
Stjepan Mesić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Stjepan Mesić (Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba)
Gost današnje emisije "Nedjeljom u dva" HRT-a bio je bivši predsjednik Hrvatske Stjepan Mesić, koji je komentirao aktualnu političku situaciju u Hrvatskoj.

"Teško je procijeniti kako će se stvari razvijati. Kriza je tu, to je sasvim jasno. Mogući su novi izbori, to bi mislim bilo jedino u redu. Preslagivanje ne može biti dugotrajno. Ovo je kriza takvih razmjera da je Hrvatska veliko nevladino udruženje, Vlade nemamo", navodi Mesić, prenosi Index.hr.

Kazao je i kako misli da bi Karamarko trebao dati ostavku. Mesić smatra da je Karamarko politički mrtvac, samo to još ne razumije.

"Ovdje se ne radi o sukobu interesa i krivičnom djelu, ovdje se radi o moralnoj političkoj odgovornosti. Ona je evidentna. Ako misli dobro svojoj stranci, Karamarko bi mora odstupiti", kaže Mesić te dodaje:

"Polazim od toga da su građani kolektivni intelektualac. Oni su na prošlim izborima htjeli treći put, zato je Most uspio. Sad se pokazalo da ni to nije sasvim u redu. Sad je teško očekivati da se stvori novi treći put. Ostat će približno isti odnos snaga, ali malo promijenjen."