65 godina od oslobođenja
0

Medvedev 20. oktobra u Beogradu

SRNA
Predsjednik Rusije Dmitrij Medvedev posjetiće Srbiju 20. oktobra i prisustvovati proslavi povodom 65 godina oslobođenja Beograd od fašizma, potvrdio je ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Konuzin.

To će biti prva posjeta Medvedeva Srbiji od stupanja na dužnost predsjednika maja prošle godine.

Ruski predsjednik će zajedno sa ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim, biti počasni gost srpskog državnog vrha na proslavi godišnjice oslobođenja Beograda od fašizma. 

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je za današnji Pres da je ideja da se u glavnom gradu 20. oktobra organizuje velika vojna parada. 

Srpski vicepremijer ističe da će mjere bezbjednosti u Beogradu zbog dolaska ruskog predsjednika biti podignute na najveći nivo, kao i u slučaju kada je u maju dolazio potpredsjednik SAD Joseph Biden.

"Nema dileme da će povodom posete Medvedeva stepen bezbednosti biti podignut na najviši nivo, jer je u pitanju predsednik jedne od najvećih i najvažnijih zemalja sveta. O detaljima ne mogu da govorim, ali je sigurno da će biti preduzete sve bezbednosne mere kao kada je u Beogradu bio potpredsednik SAD Biden. Možda čak i veće! Sve će zavisiti od procene naših i ruskih službi bezbednosti, ali i ličnog obezbeđenja predsednika Medvedeva", rekao je Dačić.