Poznata imena osumnjičenih
0

Mario Miličević i Vlado Ćorić oteli Jelavića?

SRNA
Mario Miličević zvani Baja i Vlado Ćorić zvani Barun uhapšeni su danas u Zagrebu zbog sumnje da su povezani sa otmicom bivšeg člana Predsjedništva BiH Ante Jelavića, javili su hrvatski mediji.

Miličević je javnosti poznat i kao jedan od šestorice Hrvata iz BiH koji su oslobođeni optužbi za ubistvo Joze Leutara, zamjenika ministra MUP-a Federacije BiH, dok je Vlado Ćorić, bivši zaposlenik zaštitarske agencije "Bilić-Erić", čiji je suvlasnik Vinko Žuljević Klica.

Sva trojica bili su članovi Kažnjeničke bojne, jedinice kojom je tokom rata u BiH komandovao Mladen Naletilić - Tuta, koji je u Hagu osuđen na 18 godina zatvora zbog ratnih zločina protiv bošnjačkih civila u Hercegovini.

Jelavić, koji je prije dva dana otet, izjavio je da je sinoć pobjegao, zahvaljujući nesmotrenosti otmičara, dodajući da su ga držali na području Rame u BiH i da je riječ o pripadnicima dijela zagrebačkog kriminalnog miljea.

Bivši hrvatski član Predsjedništva BiH, Jelavić, kidnapovan je u srijedu, 8. aprila poslijepodne ispred hotela "Internacional", koji se nalazi nedaleko od njegovog stana u Zagrebu.