Osvojila 1.000 eura
0

Marina Veličković pobjednica utrke na štiklama u Beogradu

Anadolija
Šesta po redu "Cosmopolitan utrka na štiklama" održana je u petak na trim stazi u beogradskom naselju Belvil. U neobičnoj utrci djevojaka koje je organizirao poznati ženski časopis "Cosmopolitan" nije se mjerilo vrijeme. Bilo je bitno stići do cilja trčeći u štiklama od čak osam centimetara.

U neobičnom takmičenju bilo je padova, povreda i gubitka potpetica, a najbolja je bila Marina Veličković, koja je osvojila 1.000 eura za «šopig snova». Ona je još tokom kvalifikacija najavila pobjedu. Nakon završetka utrke izjavila je da se ne bavi atletikom, ali da ju «nijedan momak ne može stići».

"Ne interesuje me atletika. Štikle nosim redovno i trčim samo u njima. Vjerujem da ću uživati u kupovini zajedno sa drugaricama koje su me bodrile", izjavila je Marina proslavljajući pobjedu.

Na ljubičastoj stazi dužine 60 metara dame su se nadmetale u dvije kategorije. Birana je najbrža dama, a organizirano je i novo štafetno natjecanje. Za štafetu je poslužio posljednji broj časopisa "Cosmopolitan".

Prema propozicijama takmičenja, pravo da učestvuju imale su sve punoljetne djevojke i žene, koje se ne bave profesionalno atletikom. Propisima je definirano da šitkle moraju biti visoke minimalno osam centimetara i široke maksimalno dva centimetra debljine.

Pobjednice štafete bile su Milana Živadinović i Marina Ristić, koje su, također, osvojile po 1.000 eura za šoping.

Vaučer za šoping od 500 eura osiguran je i za Anu Milosavljević koja će pomišljenju stručnog žirija imati najbolji stajling. Posebna nagrada, fotografiranje za magazin «Cosmopolitan», dodijeljena je Anji Kirilov zaopći utisak.