Zabavljale goste u klubovima
0

Makedonska policija privela 22 državljanke Srbije

SRNA
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija
Policija u Makedoniji privela je 46 djevojaka, među kojima i 22 državljanke Srbije, koje su nezakonito radile kao igračice i družbenice gostiju u četiri ugostiteljska objekta u zapadnom dijelu zemlje.

Policijska kontrola obuhvatila je lokale Energy u Tetovu, Orijental as u Žerovjanu, Evropa u Vaksincu i Amsterdam u Gostivaru, a djevojke su odmah prebačene u Tranzitni centar za strance u Skoplju, javili su makedonski mediji.

S obzirom da su djevojke pronađene juče kako rade bez radne dozvole, ministarka unutrašnjih poslova Makedonije Gordana Jankuloska, koja je danas posjetila ovaj centar, rekla je da su četiri ugostiteljska objekta zatvorena uz saglasnost inspekcijskih službi.

Jankuloska je navela da su 39 devojaka strane državljanke, i to 22 srbijanke, devet bugarskih, četiri albanske i po jedna iz Crne Gore, Kosova i Italije uzrasta od 18 do 24 godine. Kod djevojaka je prilikom privođenja pronađen i veći iznos novca, i do nekoliko hiljada eura.

Prema njenim riječima, dosadašnja analiza pokazala je da su djevojke primale paušal od oko 40 eura za veče, kao i naknadu za svaki ispijen koktel u iznosu 30 posto od cijene koktela.

Jankuloska je istakla da je kod nekih djevojaka utvrđeno da imaju zabranu ulaska u Makedoniju, što znači da nisu tu prvi put.

Ona je napomenula da je karakteristično u ovom slučaju da su djevojke imale potpunu slobodu kretanja, s obzirom da su imale pasoše i redovno su mogle da izlaze u području gdje su radile.