Regija
1

Lutrija Srbije: Dobitak od 1,6 miliona eura na lotu u Banjoj Luci namješten?

Klix.ba
Postoji osnovana sumnja da je loto sedmica Državne lutrije Srbije od čak 1,6 miliona eura koja je izvučena 15. maja 2012. u Banjoj Luci bila namještena, piše Informer.

U službenoj bilješci Uprave za igru na sreću Ministarstva finansija Srbije, sačinjenoj 16. maja 2012. navode se tri krupna razloga za sumnju u regularnost izvlačenja loto brojeva.

Na osnovu ovog dopisa policija je prije nešto više od godinu dana pokrenula istragu, ali njeni rezultati do danas nisu bili poznati.

U 38. kolu igra na sreću loto prošlog maja izvučeni su brojevi 3, 5, 9, 16, 21, 27 i 33, a premija je iznosila tačno 171.715.040 dinara, što je tada bilo oko 1,6 miliona eura. Dobitnik, koji je tiket uplatio u Banjoj Luci do danas je ostao anoniman.

U bilješci Uprave se navodi da su se na sam dan izvlačenja odigrali veoma čudni događaji. Najprije je tri sata prije početka izvlačenja naloženo da se otvori trezor Državne lutrije Srbije (DLS) i da se vanredno očiste sve loptice. Čudna situacija dogodila se i tokom samog izvlačenja dobitne kombinacije, koja je direktno prenošena na TV Prva.

Naime, izvlačenju brojeva 15. maja 2012. prisustvovali su svi direktori pravne i marketing službe sa svojim saradnicima, kako bi, kako su rekli, nadgledali čitav tok odvijanja igre, od preuzimanja materijala do centralnog trezora do završetka izvlačenja na televiziji, što nije uobičajena praksa.

Na kraju dopisa se navodi da je i "novi radnik obezbjeđenja", tokom transporta neovlašćeno vršljao po lopticama.

Direktor Lutrije Srbije u to vreme bila je Tijana Anđelić, kadar Borisa Tadića. Za vrijeme njenog mandata Lutrija Srbije je prvi put u svojoj historiji poslovala sa gubitkom, piše Informer.