Regija
17

Luksuzna vila srbijanskog kralja droge

Klix.ba
Imanje Dragoslava Kosmajca, srbijanskog kralja droge, smješteno je na najvišoj tački u Beogradu, pored nekadašnje hidrometeorološke stanice na Zvezdari.
Imanje Kosmajca procijenjeno je na oko pet miliona eura, površine je 60 ari, a na njemu se nalazi nekoliko objekata, među kojima dominira šestospratni dvorac od 2.500 kvadrata. Unutrašnjost imanja skrivena je od očiju javnosti betonskim zidinama visine preko tri metara, koji se protežu cijelom dužinom placa, piše srbijanski Blic.

Okolne kuće i zgrade nalaze se na nizbrdici, zbog čega su krovovi i onih najviših ispod nivoa ovog bajkovitog dvorišta. Posljednji sprat, odnosno galerija koja je sva u staklu, jedino je što se može nazirati kroz bujno rastinje iz određenih uglova ulice.

Ulaz se nalazi u slijepoj Žabljačkoj ulici broj 17, gdje visoke kapije postavljene u obliku slova G spaja osmatračnica sa stražarima. Na svakom ćošku postavljene su kamere za video-nadzor koje pokrivaju svaki pedalj ulice.

"Znamo ga svi iz viđenja, a neke komšije su i bile u njegovoj kući. Nikada se nije previše eksponirao po kraju, nismo znali čime se tačno bavi, mada se pričalo da ni on ni žena nemaju dana radnog staža. Od komšija koje su ulazile čuo sam da tako nešto ne postoji ni na filmu. Od egzotičnih biljaka u dvorištu zbog kojih je sproveo i grijanje tokom zime, bazena, šestospratnice sa liftom, sportske hale, zasebne kuće od 150 kvadrata za poslugu", pričaju Kosmajčeve komšije i dodaju da sve to tako izgleda dugi niz godina.

Crnogorska policija locirala je Dragoslava Kosmajca jučer u Herceg Novom, gdje je došao sa sinom Lazarom, saznaje “Blic”.

On je prije tri dana napustio Srbiju i automobilom prešao granicu sa slovačkim pasošem. Sa njim je bila još jedna osoba sa kojom nije u srodstvu, pa se pretpostavlja da je u pitanju radnik obezbijeđenja.