Među povrijeđenima i djeca
2

Ljubljana: Četvero poginulih i nekoliko nestalih u padu balona

FENA
Mjesto nesreće (Foto: 24ur.si)
Mjesto nesreće (Foto: 24ur.si)
Osamnaest ranjenih, četvoro mrtvih i nekoliko nestalih koji se još traže tragični je bilans nesreće nakon pada balona u blizini Ljubljane u četvrtak nešto prije osam sati.

Klinički bolnički centar Ljubljana potvrdio je da je u bolnicu dovedeno 18 osoba, neki s teškim opeklinama, te da su među unesrećenima i djeca. Neki od unesrećenih prebačeni su u bolnice u Celju i Novom Mestu, javila je Hina.

Istovremeno, policija je potvrdila da je smrtnih žrtava više nego što su govorile prve informacije. Neslužbeno je poginulih četvero, ali podatak još nije služben jer istraga nesreće i dalje teče, a prema neslužbenim informacijama još nisu pronađeni ni svi iz balona koji se zapalio u zraku, nakon što je kormilar od kontrole zračnog prometa zatražio dozvolu za slijetanje, navodno zbog približavanja nevremena.

Razjašnjena je i pogrešna informacija koju je na početku potvrdila i policija, a u kojoj se govorilo o dva pala balona sa 32 putnika.

Pokazalo se da je svih 32 unesrećenih putnika bilo u plavom balonu kojega je navodno zahvatio zračni vrtlog, a zapalio se u zraku, dok je nedaleko od istog mjesta u isto vrijeme sletio manji, crveni balon u kojemu nije bilo unesrećenih ni ranjenih.

Policija koja još vodi istragu ne želi davati izjave o mogućim uzrocima nesreće, a prema neslužbenim informacijama i izjavama nekih očevidaca, balon s 32 putnika nešto prije 8 sati zahvatio je zračni vrtlog. Neki od očevidaca, prenose mediji, navode da se balon nije zapalio u zraku, nego prilikom prisilnog pristanka, kad je udario u drvo.

Na mjestu nesreće u Igu kod Ljubljane i dalje se nalaze policijski službenici i vatrogasci, a traže se i nestali iz balona. Riječ je o teško prohodnom terenu, pa su angažirani i psi tragači, a policija teren pretražuje iz zraka helikopterom.

Ovo je najteža nesreće s balonom za panoramske izlete u Sloveniji do sada. Ranije takvih nesreća nije bilo, a ovakvi su se izleti smatrali relativno sigurnima.