Regija
0

Ljajić: Haški optuženik Župljanin bio upozoren na uhićenje

FENA
Haški optuženik Stojan Župljanin uspio je u srijedu izbjeći uhićenje zahvaljujući tome što ga je netko, tko je imao tu informaciju, obavijestio o tome, izjavio je predsjednik srbijanskog Nacionalnog savjeta za suradnju s Haškim sudom Rasim Ljajić.

"U ponedjeljak smo dobili dojavu o mjestu njegova skrivanja. Odmah smo počeli s pripremama za uhićenje", kazao je Ljajić beogradskom dnevniku "Blic" od petka, dodajući da je Akcijskom timu za okončanje suradnje s Haškim sudom za pripreme uhićenja trebalo dva dana, ali je Župljanin uspio pobjeći i akcija uhićenja, koja je u Nišu provedena ove srijede, nije uspjela.

Ljajić je dodao da se očekuju rezultati DNK analize tragova iz kuće u niškom naselju Durlan, gdje je navodno optuženi Župljanin živio kao podstanar.

Dnevnik "Blic" dodaje da čovjek za kojim je policija tragala fizički zaista nalikuje Župljaninu, te da je na toj adresi živio duže od godinu dana, u dijelu kuće u kojoj se već nekoliko desetljeća putem oglasa iznajmljuju sobe za studente i samce, ali da posljednjih nekoliko dana nije viđan u kući.

U prilog tvrdnji da je dojava bila "ozbiljna", dodaje list, govori i činjenica da je misteriozni podstanar u kući ostavio sve svoje stvari koje je policija pokupila i odnijela, a na licu mjesta su prikupljeni i drugi materijalni tragovi i dokazi koji bi mogli doprinijeti identifikaciji bjegunca i daljnjoj potrazi za njim.