Skandal na utakmici u Zagrebu
0

Liesnčuk: Hrvatski navijači su bacili našu zastavu u smeće

SRNA
Selektor ukrajinske reprezentacije u malom fudbalu Genadij Liesnčuk izjavio je, nakon sinoćnje utakmice u Zagrebu sa reprezentacijom Hrvatske u četvrtfinalu Evropskog prvenstva, da će zatražiti diskvalifikaciju domaćina, zbog nekorektnog suđenja, te rekao da su navijači bacili zastavu Ukrajine u smeće.

Reprezentacija Hrvatske pobijedila je sinoć selekciju Ukrajine i tako se plasirala među četiri najbolje ekipe, izbacivši Ukrajince "na penale" nakon 1:1 u 50 minuta igre.

"Sudija je dozvolio  udaranje našeg kapitena  laktom i nije dao nikakvu kaznu hrvatskom igraču. To će kazniti UEFA. Navijači su bacali smeće na našu zastavu, naš  simbol.  Hrvatski igrači su mladi, ali je njihovo ponašanje sramotno", rekao je Liesnčuk i  zatražio diskvalifikaciju Hrvatske. 

"Tražit ću da Hrvatsku diskvalifikuju, jer su navijači bacili našu zastavu u smeće. Je li to respekt, je li to fer-play!?", istakao je Liesnčuk. 

Odnosi dvije reprezentacije napeti su u toku posljednja dva mjeseca nakon što su Ukrajinci igrali s Azerbejdžanom u kvalifikacijama. Susret je završen rezultatom 4:2, jedinim rezultatom koji je obje reprezentacije vodio na Svjetsko prvenstvo. Deblji kraj je izvukla Hrvatska kao treća reprezentacija grupe.