Regija
52

"Leteći vatrogasac" iz Rijeke: Izgledalo je dramatično, ali nije mi ništa

Klix.ba
Snimak "letećeg vatrogasca" u Rijeci, kojeg je orkanska bura jučer podigla sa tla, za samo nekoliko sati postao je hit na internetu, a pogledale su ga hiljade korisnika.

Vatrogasac je pokušao na tlu zadržati veći komad lima, ali ga je jak vjetar podigao u zrak, nakon čega je kratko letio kao da je na letećem ćilimu, a potom ga je vjetar bacio na zid zgrade.

Glavni junak kratkog, ali napetog filma je Mario Tomšić iz Virovitice, vatrogasac DVD-a Stružec angažiran na ispomoći, piše riječki Novi list.

Tomšić je upravo jučer završio desetodnevnu smjenu u Rijeci i otputovao kući. Ipak, prvo dežurstvo u Rijeci dugo će pamtiti.

"Malo to dramatično izgleda na videu, ali, srećom, nije mi ništa. Ti ogromni komadi lima pali su s krova i vjetar ih je nosio po ulici prijeteći prolaznicima. Kako bismo zaštitili ljude, ali i brojna parkirana vozila, kolega i ja stali smo na taj lim, želeći spriječiti da ga vjetar dalje nosi. U jednom trenutku on je otišao po uže udaljeno svega petnaestak metara, da njime privežemo lim, upravo tada naletio je jak udar vjetra koji je podigao i lim i mene te nas odbacio u zid. Sve se odigralo u trenutku, ali je, što je najvažnije, dobro završilo", rekao je vatrogasac.